Viikonloppuetu: Nyt saat 25% alennuksen laajasta puuvillalankojen valikoimastamme. Löydät alennuskoodin täältä
Luovien projektien tavoitteet

Huolehditaan meristä ja niiden eläimistä

- Huolehditaan, että muovi ei päädy mereen

Tällä sivulla löydät ideat, jotka käsittelevät muovia maailman merissä

Pyydä lapsia tuomaan kodista pieniä muoviroskia kouluun. Lapset voivat rakentaa merieläimiä näistä esineistä erilaisilla luovilla tavoilla havainnollistaakseen sitä tosiasiaa, että maaseudulta hävitetyt jätteet voivat päätyä merieläinten vatsoihin ja vaikuttaa kielteisesti merien ympäristöön. Keskustele tästä aiheesta lasten kanssa ja puhukaa, kuinka tärkeää jätteen kierrättäminen oikeisiin astioihin on sensijaan, että roskat heitetään kadulle.

Katso kalan vatsaan

Yli 9-vuotiaat lapset voivat tehdä näitä kaloja päällystämällä kanaverkkoa kipsinauhalla ja maalarinteipillä. Täyttäkää kala muovijätteellä ja tehkää aukko kalan vatsaan. Lisätkää viereen tietoa muovijätteistä merissä.

Kala muovisilla yksityiskohdilla

Yli 6-vuotiaat lapset voivat tehdä kalan kierrätysmateriaalista, esim. pahvista, joka on päällystetty akryylilangalla. Käytä Sticky Basea (joka toimii liimana sekä langalle että muoville) kiinnittämään muovisia yksityiskohtia, kuten silmiä ja eviä.

Meren eläimiä täynnä muovia

Yli 6-vuotiaat lapset voivat tehdä myös näitä meren eläimiä leikkaamalla kaloihin reiät, värittämällä ne ja kiinnittämällä kaksi samanlaista hahmoa yhteen Teach Me-pakkauksesta. Ennen palojen yhdistämistä, työnnä pieni pussi (tehty Teach Me pakkauksen muovista), joka on täytetty muoviroskilla, leikatun reiän läpi meren eläimen vatsaan.

Copyright © Sinelli Oy | Väinö Tannerin tie 3 | 01510 Vantaa | 09-7513 3133 | asiakaspalvelu@sinelli.fi