Hedelmänmuotoiset saippuat
#v17026
Tee helposti ihastuttavia pieniä hedelmäsaippuoita viinirypäleistä ja vesimelonista omenoihin, mansikoihin ja appelsiineihin. Saippuamassa sulatetaan mikroaaltouunissa ennen saippuavärin lisäämistä. Seos kaadetaan sitten muotteihin, joissa se kovettuu tunnin.
#v17026
Näin sen teet

1 Varsi: Paino noin 30 g saippuaa ja n. 2,5 g limettiväriä.
Rypäleet ja omena: Paino noin 70 g saippuaa ja 0,5 g limettiväriä.
Appelsiini, mansikka ja vesimeloni: Paino noin 100 g saippuaa ja 3 g mandariiniväriä.
Rypäleet ja omena: Paino noin 70 g saippuaa ja 0,5 g limettiväriä.
Appelsiini, mansikka ja vesimeloni: Paino noin 100 g saippuaa ja 3 g mandariiniväriä.

2 Sulata saippuaa mikroaaltouunissa noin 30 sekuntia tai kunnes saippua on sulanut. Aikuisen apua suositellaan, koska vaha on erittäin kuumaa.

3 Sekoita vihreä väri varsia varten. Saippuamassa kovettuu suhteellisen nopeasti. Jos se muuttuu liian jäykäksi, sitä voidaan sulattaa uudelleen – myös värin sekoittamisen jälkeen.

5 Kaada väri muottiin ja anna kuivua noin 10 minuuttia leikkuulaudan reunalla, jotta vihreä väri ei valu hedelmiin. Jos väriä valuu hedelmiin, se on helppo poistaa voiveitsellä/teelusikalla, kun se on kovettunut. Poistettu saippua voidaan hödyntää sulattamalla se uudelleen.
Jo kirjautunut? Lataa malli
Mene myös tutkimaan