Kuviovärjätty astialiina

SKU#:
v15944

Kuviovärjätty astialiina

SKU#:
v15944

Tee kauniita kuvioita värjäämällä kangasta. Taittele 100% puuvillapyyhe ja kiedo naru sen ympärille. Upota kangasväriin luodaksesi yksillöllisiä kuvioita.

Oma räätälöintisi
Luova idea
Kuviovärjätty astialiina
Kuviovärjätty astialiina

Varastossa 

4,65 €

Yhteenveto
  Luova idea
  Näin sen teet
  Guide step %d
  1
  Pese ja kuivaa puuvillainen kangas, että siitä poistuu mahdolliset valmistusprosessissa syntyneet jäännökset, jonka jälkeen väri tarttuu paremmin kankaaseen. Käytä haitari-tekniikkaa taittelussa, pienellä haitarilla tehty pyyhe taittuu joko pystyyn-, vaakaan- tai vinoon. Kiedo joustamaton naru taitosten ympärille. Kiristä edetessäsi ja viimeistele solmulla.
  Guide step %d
  2
  Vedä pieni tukko kangasta astialiinan keskelle ja sido tiukasti pala lankaa tukon ympärille. Kääri nyt naru pyyhkeen ympärille ja tee pyyhkeestä makkara kuvan osoittamalla tavalla. Mitä pidempi makkara, sitä suurempi on ympyräkuvio. Kiristä edetessäsi ja viimeistele solmulla.
  Guide step %d
  3
  Suojaa pöytä muovilla ja käytä kertakäyttöisiä muovihanskoja värjäyksessä. Tee värikylpy 350 g:lle puuvillakangasta liuottamalla 0,5 kg hienoa keittiösuolaa 1 litraan kiehuvaa vettä astiassa.
  Guide step %d
  4
  Kaada astiaan vielä 4 litraa vettä niin, että lopullinen lämpötila on 30°C - 60°C. Mitä lämpimämpi vesi, sen tummempi ja voimakkaampi väri. Ja mitä kylmempi vesi, sen vaaleampi väri. Lisää astiaan 50 ml kangasväriä ja 100 g kiinnitysainetta. Sekoita, kunnes kiinnitysaine on liuennut.
  Guide step %d
  5
  Aseta pyyhe värikylpyyn ja anna vaikuttaa 5-20 minuuttia. Mitä pidempään annat pyyhkeen olla astiassa, sen tummempi väristä tulee. Lyhyemmällä ajalla saat vaaleamman värin.
  Guide step %d
  6
  Poista pyyhe astiasta ja irrota naru saksien avulla. Huuhtele useita kertoja kylmässä vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Pese sen jälkeen astiapyyhe pesuaineella pesukoneessa 40°C:ssa.
  Copyright © Sinelli Oy | Väinö Tannerin tie 3 | 01510 Vantaa | 09-7513 3133 | asiakaspalvelu@sinelli.fi