Nuotiolla paistetut ruukkuleivät
Tuotenro: v13429
Tämä pieni leipä on leivottu punaiseen terrakottakukkaruukkuun. Ruukku on vuorattu leivinpaperilla ja kantena on alumiinifoliota. Ruukku on asetettu nuotion hiillokseen.
Askarteluidea
5576b62d4784b.jpg)
Näin sen teet
.jpg)
1
Luonnon ymmärtämisen kyky:
Tiesitkö, että lapsen luonnon ymmärtämisen kyky paranee kun hän tuntee taikinan tai saven lämmön.

Valmistusaineet
50 g hiivaa, 5 kuppia vettä, 2 tl suolaa, 2 tl sokeria, 1/2 kuppia rypsiöljyä, 600 g vehnäjauhoja, 200 g durumvehnäjauhoja. (Katso kuvasta valmiin leivän koko - tämä taikina riittää 15 ruukkuleipään)

1.
Kaada vesi isoon kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja rypsiöljy. Sekoita joukkoon vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa kunnes se ei enää tartu käsiin ja välineisiin. Peitä taikina pyyheliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin.

2.
Vuoraa 15 ruukkua 20 x 20 cm kokoisilla leivinpaperipaloilla. Täytä ruukut puolilleen taikinalla. Tee alumiinifoliosta kansi jokaiseen ruukkuun. Huom! Voit peittää ruukun pohjassa olevan reiän alumiinifoliopallolla.

3.
Aseta ruukut nuotion hiillokseen ja paista n. 10-15 minuuttia.
- Olen ostoksilla kuin
- yksityinen Sis. Alv.
- B2B-asiakas Ilman Alv.
- Koulu- ja instituutioasiakas Ilman Alv.
Takaisin
Olen ostoksilla kuin
Jatka nimellä guest