Ryijy pixeli taidetta

Ryijy pixeli taidetta

Inspiraatio: 15147

Mistä: 1,50 €

Mihin: 445,00 €

Hinta yhteensä: 0,00 €

Verollinen

Saatavuus: Varastossa

Mistä: 1,50 €

Mihin: 445,00 €

Tämä luova projekti, jossa lapset pääsevät kokeilemaan vanhaa käsityötekniikka, tekemällä oman kuvan ryijytekniikalla, parantaa lasten intuitiivista älykkyyttä. Samalla se luo perustan innovatiiviselle ajattelulle.
Guide step 1
Step 1.
Kehys johon kuva tulee esille, määrittää ryijypohjaverkon koon (ja mahdollisesti ryijysolmujen määrän). Mittaa ja laske reiät (me olemme laskeneet 19) ja piirrä muotokuva ruutupaperille. (Vaihtoehtoisesta voi valita helpon kuvion, kunnes lapset oppivat tekniikat).
Guide step 2
Step 2.
Leikkaa ryijypohjaverkosta pala ja lisää jokaiseen reunaan 1,5 - 2 cm saumanvarat. Lopullinen työ on kooltaan 11 x 11 cm. Kiinnitä kaikkiin neljään sivuun maalarinteippi, joka tekee työskentelystä huomattavasti helpompaa. Piirrä tusseilla kuva verkkoon.
Guide step 3
Step 3.
Ompeluprojektin mittakaava on 1:1 eli yksi ruutu on yksi solmu ja sen vuoksi ryijysolmut tehdään yhteen neliöön (yksi risti koostuu 4:stä neliöstä). Valitse aloitatko työn alareunasta vai yläreunasta (lasten on ehkä helpompi aloittaa alareunasta, kuten kuvassa).
Guide step 4
Step 4.
Kierrä lanka esimerkiksi leveän jäätelötikun ympärille. Mitä leveämpi tikku sitä isommat lenkit. Tässä ideassa olemme aloittaneet lenkkien tekemisen verkon yläreunasta.
Guide step 5
Step 5.
Käytä puolikasta/ kapeaa jäätelötikkua, jos haluat tehdä lyhyitä lenkkejä. Voi halutessasi jättää osa lenkeistä leikkaamatta.
Guide step 6
Step 6.
Anna lasten kokeilla ja käyttää mielikuvitusta. Tässä esimerkissä lanka on korvattu muovipussista leikatuilla nauhoilla ja koristeltu vihreällä muoviverkolla.
Guide step 7
Step 7.
Maalaa kehykset ja anna kuivua.
Guide step 8
Step 8.
Kiinnitä kehyksen sisällä kaksipuoleinen teippi. Poista teipin suojapaperi ja kiinnitä valmis työ kehyksen sisäpuolelle.
Guide step 9
Step 9.
Tässä esimerkki helposta kuviosta, joka on tehty lyhyistä ja pitkistä tupsuista. Tämä on sopiva aloitusprojekti niile, joille ryijyn tekeminen on uusi tekniikka.
Guide step 10
Intuitiivinen älykkyys
On kyky vaistota mitä (varmaankin) tulee tapahtumaan, kyvyssä arvata ajatuksia sekä synkronoida niitä.

Osta Ideasta käytettyjä tuotteita

Hinta yhteensä: 0,00 €

Verollinen