Kuppikynttilät soijavahasta IDEA16009

Aloita työskentely laittamalla kupit uuniin pienimmällä mahdollisella lämpötilalla; tämä auttaa tekemään kynttilöistä tasaisempia, kun kuuma vaha ei reagoi kylmän kupin kanssa. Kuumenna vettä isossa kattilassa max. 85 asteiseksi. Mittaa toiseen kattilaan soijavaharouhetta. Aseta soijavahalla täyttämäsi kattila vesihaudekattilaan, jolloin soija alkaa sulaa. Sekoita tasaiseksi lusikalla ja halutessasi lisää tuoksu- tai väriaineita.

1

Kaada seos kuppeihin ja anna jäähtyä, kunnes alin kerros alkaa samentua. Lisää silloin kynttilänsydänlanka lasin pohjalle, niin saat sen pysymään suorassa. Noin puolentunnin ajan voit vielä hieman ohjailla sydänlangan asettumista, jonka jälkeen annan kynttilöiden jähmettyä vuorokauden ajan. Lopuksi leikkaa sydänlanka noin sentin korkuiseksi ja koristele lyhty haluamallasi tavalla. Soijavahakynttilät ovat kuivuttuaan mattaisia eivätkä ne juurikaan päästä valoa läpi.

2

Jos sinulla ei ole kuppeihin lautasia, voit käyttää alustoina puukiekkoja. Silkkiterälehdet tuovat pehmeyttä kattaukseen. Nauti ekologisista sekä itse tehdyistä kynttilöistä! HUOM! Ethän koskaan jätä palavaa kynttilää valvomatta!