Solmuvärjäystä kuminauhoilla

SKU
v15942

Tee kauniita efektejä tekstiiliin kangasvärillä ja kuminauhoilla. Taita kangas ja kiinnitä kuminauhoja eri tyyleillä saadaksesi erilaisia lopputuloksia.

Valitse idean tuotteet

* Pakolliset kentät

Samlet pris for valgte produkter
Oma räätälöintisi
Solmuvärjäystä kuminauhoilla
Solmuvärjäystä kuminauhoilla

Varastossa 

4,10 €

Yhteenveto
  Näin sen teet
  Guide step %d
  1
  Pese ja kuivaa kangas poistaaksesi mahdolliset valmistusprosessin jäännökset. Tämä tekee kankaasta paremmin vastaanottavan värille. Taita esimerkiksi T-paita haitarin muotoon. Kiedo kuminauhoja taitosten ympärille haluamiisi kohtiin. Käytä kaksi kumilankaa kerralla, jotta työstä tulee helpompaa ja tehokkaampaa.
  Guide step %d
  2
  Käytä ympyrätekniikkaa vetämällä pieni pala kangasta kankaan keskeltä ja kääri sen ympärille tiukasti kaksi kuminauhaa. Vedä kangasta uudestaan ja kääri vielä kaksi kuminauhaa kankaan ympärille hieman alempaa. Mitä enemmän kangasta vedät ja mitä useamman kumilangan kiedot kankaan ympärille, sitä suurempi on ympyrä. Toista kankaan useista kohdista, jotta saat enemmän ympyröitä, esimerkiksi erikokoisia.
  Guide step %d
  3
  Käytä kierrettyä ympyrätekniikkaa vetämällä pieni pala kangasta kankaan keskeltä ja kääri tiukasti kuminauhat sen ympärille. Järjestä kuminauhat kuvan osoittamalla tavalla ja kierrä kimppua hieman joka välissä.
  Guide step %d
  4
  Suojaa pöytäpinta muovilla ja käytä kertakäyttökäsineitä värjäämisen ajan. Tee väriseos: n. 350g kuivaa kangasta, 0,5kg hienoa keittiösuolaa ja 1l kiehuvaa vettä.
  Guide step %d
  5
  Kaada lisäksi 4l vettä astiaan siten, että lopullinen veden lämpötila on 30°C ja 60°C välillä. Mitä lämpimämpi vesi, sitä tummempi ja intensiivisempi väri. Mitä viileämpi vesi, sitä vaaleampi väri. Lisää 50ml kangasväriä ja 100g kiinnitysainetta. Sekoita, kunnes kiinnitysaine on liuennut.
  Guide step %d
  6
  Laita kangas astiaan ja anna sen olla 5-20 minuuttia. Mitä kauemmaksi jätät kankaan astiaan, sitä tummempi väri. Mitä lyhyempi aika, sitä vaaleampi väri.
  Guide step %d
  7
  Poista kangas astiasta ja irroita kuminauhat saksilla. Kasta kangas useaan kertaan kylmässä vedessä niin kauan, että vesi on puhdasta. Pese kangas sitten pesuaineella pesukoneessa 40 ° C: ssa.
  Guide step %d
  8
  Valmis hattu haitaritekniikalla.
  Guide step %d
  9
  Käytä dip'n-väritekniikkaa upottamalla kangasosan alaosa uuteen värikylpyyn muutaman minuutin ajan sen jälkeen, kun se on ensin värjätty, sitten pesty ja kuivattu. Dip'n-väritekniikassa keltaisella solmuvärjätty t-paita on kastettu vaaleanpunaiseen kangasväriin 30 ° C: seen.
  Copyright © Sinelli Oy | Väinö Tannerin tie 3 | 01510 Vantaa | 09-7513 3133 | asiakaspalvelu@sinelli.fi