Makeiset: starttipakkaus lakritsi ja salmiakki (kovat)

#v11236

[b]Määrä:[/b] Annoskoko 575 g, yhteensä 2,3 kg [b]Valmistusaika:[/b] n. 30 - 45 minuuttia [b]Säilyvyys:[/b]Ilmatiiviissä rasiassa n. 1 kuukausi

#v11236
Valitse tuotteet idealle

{{ optionsGroup.label }}

{{ getVariantsButtonText(option) }}
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
Kokonaishinta
{{ getFormattedBundlePrice() }}

{{ getRewardMessage() }}

Guide step %d
Ainekset:   [b]Perusmassa:[/b] 1 dl vettä 450 g sokeria 125 g rypälesokeria (dekstroosia) [b]Kovat lakritsikarkit:[/b] 1 ml mustaa karamelliväriä 3 rkl ammoniakkisuolaa 1 ml tähtianisöljyä [b]Kovat salmiakkikarkit:*[/b] 4 rkl lakritsijuuriuutetta 3 rkl ammoniakkisuolaa 1 ml tähtianisöljyä [b]King of Denmark-karkit:[/b] 1,5 ml punaista karamelliväriä 2 ml tähtianisöljyä
2   [b]Välineet:[/b] 1 pieni kannellinen kattila (ei alumiininen) 1 vaaka 1 desilitramitta 1 lämpömittari (200°C) 1 pyyhe 1 leivinpaperiarkki (tai kaksi, jos iso annos) 1 teflonkudos 1 pullasuti tms. 2 muoviraappaa 1 ruisku 1 väline karkkiseoksen leikkaamiseen [b]Säilytys[/b] Muovipussi tai ilmatiivis rasia
Valmistusohjeet:   1. Taita pyyhe ja aseta se pöydälle. Laita pyyhkeen päälle leivinpaperiarkki. Sivele teflonkudoksen kummallekin puolelle ohuesti öljyä ja aseta kudos leivinpaperille. Sivele vähän öljyä myös muoviraappoihin ja saksiin. 2. Sekoita vesi, sokeri ja dekstroosi kattilassa, täydellä teholla kannen alla. 3. Kun kaikki sokeri on sulanut, poista kansi ja aseta lämpömittari kattilaan. Älä anna sen koskettaa pohjaa, koska se antaa silloin väärän lämpötilan. 4. Keitä kunnes lämpötila on tasan 162°C ja kaada sitten seos teflonkudokselle. 5. Odota n. 30 sek. ja lisää karamelliväri sekä lakritsijuuriuute/ammokiakkisuola. Sekoittele muoviraapoilla nostellen ja taitellen sivulta sivulle, jotta väriaine sekoittuu. 6. Kun seos on tukevampaa, lisää makuaromit ja -öljyt. Jatka vaivaamista raapoilla, kunnes seos on tarpeeksi jäähtynyt, jotta voit jatkaa käsin. 7. Kokoa seos yhteen ja vedä siitä lyhyitä nauhoja, joista voit tehdä karkkeja tai muotoilla tikkareiksi. Voit myös vetää seoksen pitkäksi nauhaksi, taittaa päät yhteen ja vetää uudelleen, jotta saat ilmaa mukaan. Seosnauhasta voi leikata karkin kokoisia paloja. Älä anna vastaleikattujen palojen koskettaa toisiinsa, ne tarttuvat kiinni. 8. Kun karkit ovat vähän jäähtyneet, kääri ne tiukasti sopivaan paperiin. Suolaiset salmiakit: kaada 1 rkl lakritsijuuriuutetta pussiin, kaada salmiakit pussiin ja ravistele, jotta uute tarttuu makeisten joka pintaan. Halutessasi voit myös sokeroida makeiset. Mikäli haluat kirpeitä karkkeja, sekoita sokerin joukkoon ammoniakkisuolaa. * Lakritsijuuriuutetta on tarpeeksi vain yhteen annokseen. [b]Ei mennyt niinkuin Strömsössä:[/b] Jos seos kristallisoituu: - Teflonkudos on kuumennut liikaa. Vaihda leivinpaperi ja pyyhe tai siirry viileämpään kohtaan pöydällä. Jos karkit ovat tahmeita: 1. Teflonkudoksessa ja työvälineissä on saattanut olla liikaa öljyä 2. Työskentelytilassa voi olla liikaa kosteutta, tuuletus paikallaan.
Jo kirjautunut? Lataa malli
Mene myös tutkimaan
Takaisin
Olen ostoksilla kuin
Jatka nimellä guest
Etusi kirjautuessa

✔ Henkilökohtainen toivelistasi

✔ Näet tilaushistoriasi

✔ Helppo maksaminen
Etusi kirjautuessa

✔️ Erikoishintasi

✔️ Erityiset B2B-tuotteet

✔️ B2B-markkinointimaailma
Etusi kirjautuessa

✔ Sisältöä juuri sinulle

✔ Erikoishintasi
Copyright © Sinelli Oy | Väinö Tannerin tie 3 | 01510 Vantaa | 09-7513 3133 | asiakaspalvelu@sinelli.fi