Askarteluidea
Makeiset: starttipakkaus hedelmäviinikumit
#v11233
[b]Määrä:[/b] 1700 g [b]Valmistusaika:[/b] n. 60 minuuttia, kuivumisaika n. tunti [b]Säilyvyys:[/b] n. 1 kuukausi
#v11233
Näin sen teet
1.jpg)
1 [b]Ainekset:[/b]
45 g sitruspektiiniä
50 g sitruunahappoa
500 g rypälesokeria (dekstroosia)
3 ml punaista karamelliväriä
7 ml vadelma-aromia
[b]Välineet:[/b]
1 ruisku 2 ml
1 kattila (min. 2 l)
1 vaaka
1 vispilä
1 teflonkudos tai leivinpaperia
1 lasta
1 kauha
leivinpaperia
1 uunipelti tms.
[b]Lisäksi tarvitset:[/b]
845 g tavallista sokeria
500 ml vettä
Valmistusohje: 1. Lämmitä kattilassa 500 ml vettä haaleaksi.
2. Sekoita keskenään 45 g sitruspektiiniä sekä 85 g sokeria ja lisää seos haaleaan veteen vispilällä sekoittaen.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 2-3 minuuttia kunnes kaikki on liuennut.
4. Lisää 760 g sokeria (vähän kerrallaan) koko ajan sekoittaen.
5. Lisää 500 g rypälesokeria (dekstroosia) koko ajan sekoittaen.
6. Anna seoksen kiehua 15 minuuttia koko ajan sekoittaen.
7. Lisää sitruunahapposeos: 7 ml (½ rkl) sitruunahappoa liuotettuna 2 rkl:ään kuumaa vettä.
8. Ota kattila levyltä, kuori tarvittaessa kuplat pois ja anna vähän jäähtyä.
9. Lisää 3 ml punaista karamelliväriä ja 7 ml vadelma-aromia.
10. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle 1-2 sentin kerrokseksi.
11. Noin tunnin kuluttua voit leikata massaa veitsellä tai saksilla. Sokeroi palat. Jos haluat kirpeyttä, lisää sokeriin aavistus sitruunahappoa.
Jo kirjautunut? Lataa malli
Mene myös tutkimaan