Askartelukerho koululaisille (syksy 2017)

Suosittu koululaisten askartelukerho jatkaa toimintaansa kesätauon jälkeen syyslukukaudella 2017. Variston Sinellin viihtyisissä kurssitiloissa askartelemme monipuolisesti eri tekniikoilla ja materiaaleilla kaikkea kivaa esim. helmi- ja silkkimassaeläimiä, heijastimia, mixed media-tauluja, punottuja koruja ja avaimenperiä sekä erilaisia joulukoristeita. Osallistujien toiveet otetaan huomioon kerhokertoja suunniteltaessa.

Syksyn ryhmäajat ovat:

  • ti klo 18-19.15 (22.8.-12.12.2017)

  • to klo 18-19.15 (24.8.-14.12.2017)                       

Huom. kerhoa ei järjestetä syyslomaviikolla (vko 42)
Lukukausimaksu on 176 euroa (eli 11 euroa/kerta) 

Ilmoittautumisaika päättyy ke 16.8.2017. Kerran viikossa kokoontuvia ryhmiä perustetaan kaksi, mikäli tulijoita kumpaankin on riittävästi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan, käyvätkö molemmat ryhmät vai vain toinen. 

Lisätietoja sekä ilmoittautuminen ke 16.8.2017 mennessä: www.askarruttaja.fi  (ilmoittautumislomake löytyy internet-sivuilta) Kurssipaikan osoite: Variston Sinelli, Martinkyläntie 63, Vantaa.

Aikuisten päiväaskartelukerho (syksy 2017)

Variston Sinellin viihtyisissä kurssitiloissa toimii aikuisille suunnattu askartelukerho. Kerho sopii eläkeläisille ja muille aikuisille, joilla on päiväsaikaan mahdollista osallistua kerhon toimintaan. 

Pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia askarteluvälineitä ja –materiaaleja yhdessä tekemisestä nauttien. Alussa käydään läpi, millaisia askarteluja osallistujat toivovat kerhossa tehtävän.  Voimme askarrella vaikkapa kransseja, joulukortteja, mixed media tauluja, koruja jne. Kerhossa on mahdollisuus askartelun lomassa juoda kahvia/teetä ja seurustella saman henkisten ihmisten kanssa.  

  • Kerho kokoontuu joka toinen maanantai klo 12.00-15.00 ma 28.8.2017 alkaen
  • Kerhokertoja on syksyn aikana 9 (parittomat viikot 35-51)

Hinta 162 euroa sisältäen materiaalit ja ohjauksen (maksun voi suorittaa myös kahdessa tai kolmessa erässä)

Lisätietoja sekä ilmoittautumiset su 20.8.2017 mennessä: www.askarruttaja.fi (internet-sivuilta löydät ilmoittautumislomakkeen). Kerhon ohjaaja Piia Kinnunen, sähköpostiosoite: piia.kinnunen@askarruttaja.fi,
puhelinnumero 050 545 33 95.

Piirrä vapaasti 1 – Inspiroidu omasta viivasta, la 9.9.2017 klo 12-16

Kuvataiteilija Paul Klee on sanonut: “Viiva on piste, joka lähti kävelylle.” Tällä kurssilla tutustut omaan viivaan ja annat sille vapautta kulkea! Sinulla ei tarvitse olla mitään ennakkoajatusta, vaan opit herättämään mielikuvituksesi heloon kynän avulla. Voit piirtää ilmaisurikkaita kuvioita erilaisten yksinkertaisten aloitusten kautta ja samalla tutkiskella ja vaihtaa omia ajatuksia. Lopuksi kokoat kuvioista kollaasin, jota jatkat piirtämällä ja värittämällä. Tällainen työskentelytapa sopii erityisesti sinulle, jolla on usein vain pieniä hetkiä aikaa omalle luovuudelle. Tarvikkeet eivät sisälly kurssin hintaan. Osta Sinellistä tai ota mukaan ohuehkoa huokoista piirustuspaperia (esim. luonnospaperi/sketching paper tai imupaperi, paksuus n. 120 g/m2), sakset, ohutkärkinen musta piirustuskynä (esim. Pigma Micron 05) ja liimaukseen joko gel mediumia tai nestemäistä paperiliimaa. Tarvitset myös väritystarvikkeita: puuvärikyniä, tusseja, vesivärejä. Lisäksi tarvitset paksu paperin tai kartongin, jolle kokoat kollaasin tai paksupaperisen muistikirjan (art journal), jos haluat tehdä kollaasin osaksi sitä.

Ilmoittaudu mukaan!

Kurssin hinta on 39 EUR/osallistuja (sis. ALV 24 %). Ilmoittaudu sähköpostitse viimeistään 3.9.2017 osoitteeseen paivi@peonyandparakeet.com. Saat sähköpostitse laskun, jonka maksat ennakkoon. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi heti!

 

Piirrä vapaasti 2 – Tie tikku-ukosta mielikuvitukseen, su 10.9.2017 klo 12-16

Kuvataiteilija Paul Klee on sanonut: “Taide ei luo uudelleen näkyvää, vaan se tekee asioita näkyväksi”. Kurkista siis sisällesi ja innostu piirtämisestä ilman mallia! Aloitat tikku-ukoista ja päädyt sulaviin elementteihin. Opit rakentamaan elementeistä esittäviä tai ei-esittäviä piirroksia leikittelemällä elementtien välisillä kontrasteilla, yhteyksillä ja jatkumoilla. Vältyt tyhjän paperin kammolta, eikä sinun tarvitse ennakkoon tietää aihetta. Voit piirtää yksinkertaisia tai yksityiskohtaisia kuvia tyylisi ja fiiliksesi mukaan. Opit myös vapaalla värittämisellä täydentämään kuvia ja iloittelemaan väreillä. Tällainen työskentelytapa sopii erityisesti sinulle, joka haluat satuilla ja leikitellä piirtämällä. Tarvikkeet eivät sisälly kurssin hintaan. Osta Sinellistä tai ota mukaan ohutkärkinen musta piirustuskynä (esim. Pigma Micron 05), piirustuspaperia tai paksupaperinen muistikirja (art journal), johon teet piirroksesi. Ota myös väritystarvikkeita: puuvärikyniä, tusseja, vesivärejä.

Ilmoittaudu mukaan!

Kurssin hinta on 39 EUR/osallistuja (sis. ALV 24 %).  Ilmoittaudu sähköpostitse viimeistään 3.9.2017 osoitteeseen paivi@peonyandparakeet.com. Saat sähköpostitse laskun, jonka maksat ennakkoon. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi heti!

 

Askarruttajan korukurssi, pe 22.9.2017 klo 17.30-20.30
Kurssilla käydään läpi perusasioita korunteosta. Kurssilla ehdit tehdä vaikkapa keskenään yhteen sopivat kaulakorun, rannekorun ja korvakorut. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että jo koruja jonkin verran tehneille. Kurssin hintaan kuuluu runsaasti korunosia, siemenhelmiä ja erilaisia isompia lasihelmiä; kurssin alkupuolella pidetään kuitenkin myös ”shoppailutauko”, jonka aikana voit käydä Sinellin myymälän puolella valitsemassa ja ostamassa itsellesi mieleisiä helmiä. Kurssin yhteydessä saat normaalihintaisista ostoksista 10% alennuksen.

Kurssin hinta: 42 euroa (sisältää ohjauksen ja materiaalit)

Kurssipaikan osoite: Variston Sinelli, Martinkyläntie 63, 01720 Vantaa

Ilmoittautuminen la 16.9.2017 mennessä: www.askarruttaja.fi

 

Mixed Media -taulut, la 7.10.2017 klo 10-15

Mixed media -tekniikassa yhdistellään erilaisia tekniikoita ja materiaaleja persoonallisiksi kokonaisuuksiksi. Tekniikoita voi hyödyntää esimerkiksi tauluissa, korteissa ja kolmiulotteisissa esineissä. Tällä kurssilla teemme Mixed media -taulun tutustuen samalla monipuolisesti eri tekniikoihin, välineisiin ja materiaaleihin. Käytämme mm. erilaisia maaleja, lakkoja, decoupage-tekniikkaa, sapluunoja, leimailua ja Big shot-leikkurilla leikattuja kuvioita. Tule mukaan ja ihastu! Varaa mukaan omaa evästä lounaaksi (jääkaappi ja mikroaaltouuni käytettävissä).

Kurssin hinta: 49 euroa (sisältää ohjauksen ja materiaalit)

Kurssipaikan osoite: Variston Sinelli, Martinkyläntie 63, 01720 Vantaa

Ilmoittautuminen la 30.9.2017 mennessä: www.askarruttaja.fi


Skräppäyksen perusteet, su 8.10. klo 12-15
Odottavatko valokuvasi albumiin laittoa vai ovatko ne kenties vielä koneellasi Lomamatka, hääkuvat tai lasten koulukuvat, kuvia on meillä kaikilla ja niitä mukava katsella albumista. Kurssilla tutustut  eli valokuva-albumin kasaamisen alkeisiin, materiaalien ja värien valintaan sekä sommitteluun. Kurssi sopii hyvin aloittelijalle. 
Kurssin hinta: 30 euroa, materiaalit eivät sisälly hintaan 
Opettaja: Mira Ekonen. 
Sitovat ilmoittautumiset 4.10. mennessä: 
mira@amalia.fi

Avainnauha 2h, ti 24.10. klo 17.30 – 19.30
Avaimet aina hukassa!! Kurssilla valmistetaan monikäyttöinen avainnauha, jossa avaimet kulkevat näppärästi kaulassa roikkuen. Tee avainnauha itsellesi tai lahjaksi vaikka pukinkonttiin. 
Kurssin hinta: 20 euroa, materiaalit eivät sisälly hintaan. 
Opettaja: Mira Ekonen 
Sitovat ilmoittautumiset 20.10. mennessä: 
mira@amalia.fi

Kaunista paperisuikaleista, la 28.10.2017 klo 13-16

Paperi on edullinen materiaali, josta saa loihdittua paljon sellaistakin, mitä ei tule heti ajatelleeksi! Kurssilla tutustumme filigrointiin eli paperisuikaleaskarteluun tekemällä vaikkapa kaulakoruriipuksen, korvakorut, jääkaappimagneetin tai kortin.  Pääset kokeilemaan erilaisten filigrointivälineiden ja paperisuikaleiden käyttöä ohjattuna. 

Kurssin hinta: 35 euroa (sisältää ohjauksen ja materiaalit)

Kurssipaikan osoite: Variston Sinelli, Martinkyläntie 63, 01720 Vantaa

Ilmoittautuminen la 21.10.2017 mennessä:www.askarruttaja.fi

 

Kaunista paperisuikaleista, la 28.10.2017 klo 13-16

Paperi on edullinen materiaali, josta saa loihdittua paljon sellaistakin, mitä ei tule heti ajatelleeksi! Kurssilla tutustumme filigrointiin eli paperisuikaleaskarteluun tekemällä vaikkapa kaulakoruriipuksen, korvakorut, jääkaappimagneetin tai kortin.  Pääset kokeilemaan erilaisten filigrointivälineiden ja paperisuikaleiden käyttöä ohjattuna. 

Kurssin hinta: 35 euroa (sisältää ohjauksen ja materiaalit)

Kurssipaikan osoite: Variston Sinelli, Martinkyläntie 63, 01720 Vantaa

Ilmoittautuminen la 21.10.2017 mennessä: www.askarruttaja.fi


Tähtialbumi, su 29.10. klo 12 – 15
Tähtialbumi on kaunis ja yksilöllinen albumi, joka on upea lahja vaikka hääparille tai pyöreitä vuosia täyttävälle. Ulkonäöstään huolimatta se on yllättävän helppo valmistaa. Kurssilla valmistetaan kartonkirunkoinen, tähden muotoinen albumi valokuville. 
Kurssin hinta: 30 euroa, materiaalit eivät sisälly hintaan. 
Opettaja: Mira Ekonen.
Sitovat ilmoittautumiset 25.10. mennessä: 
mira@amalia.fi

Askarruttajan joulukorttipaja, la 18.11.2017 klo 13-16

Tule tekemään joulukortteja eri tekniikoilla ja materiaaleilla! Kortteihin voit käyttää esim. Big Shot-leikkurilla tehtyjä kuvioita ja kohokuviointeja, ääriviivatarroja, erilaisia nauhoja, skräppipapereita, kimalteita, akryylitimantteja ja -helmiä. Väritämme myös upeita taustoja Distress-leimasinmusteilla ja täydennämme kortteja leimaillen ja sapluunoja käyttäen. 

Kurssin hinta 36 euroa (sisältää ohjauksen ja materiaalit)

Kurssipaikan osoite: Variston Sinelli, Martinkyläntie 63, 01720 Vantaa

Ilmoittautuminen la 11.11.2016 mennessä: www.askarruttaja.fi


Joulukortti-paja 4h, su 19.11. klo 12 – 16
Kerrankin joulukortit ajoissa!!
Joulukorttien tekeminen on aina yksi vuoden kohokohdista! Korttien tekeminen on hauskaa puuhaa, mutta myös itsetehdyn kortin tipahtaminen postiluukusta ilahduttaa kovasti saajaansa. Kurssin aikana on mahdollisuus tehdä monelaisia joulukortteja erilaisin tekniikoin. Tutustumme muutamaan yksinkertaiseen ja helppoon tekniikkaan, joilla loihdit näyttävät ja persoonalliset kortit nopeasti, vaikka sarjatyönä. Kutsu mukaan kaverisi ja tule mukaan!
Pajan hinta: 30 euroa, sisältää 5 korttia. 
Opettaja: Mira Ekonen. 
Sitovat ilmoittautumiset 14.11. mennessä: 
mira@amalia.fi

Pillihimmeli 2h, to 23.11. klo 17.30 – 19.30
Himmelin tekeminen on helppoa ja yksinkertaista eikä pienen kauniin himmelin tekemiseen mene aikaakaan kuin muutama tunti. Kurssin aikana opettelemme himmelin peruskuvion tekemisen ja aloitamme himmelin valmistamisen muovipilleistä. 
Kurssin hinta: 20 euroa, materiaalit eivät sisälly hintaan. 
Opettaja: Mira Ekonen.
Sitova ilmoittautumiset 20.11. mennessä: 
mira@amalia.fi

Askarruttajan punontailta, pe 24.11.2017 klo 17.30-20.30

Tutustumme makramee- ja kumihimo-punontaan tekemällä kauniita koruja ja/tai avaimenperiä näillä tekniikoilla. Peruspunonnan lisäksi opit lisäämään punontoihin helmiä ja korunosia. Huomaat, miten perustekniikoiden oppimisen jälkeen saat tehtyä punomalla nopeasti upeita kokonaisuuksia!

Kurssin hinta 36 euroa (sisältää ohjauksen ja materiaalit)

Ilmoittautuminen pe 18.11.2016 mennessä: www.askarruttaja.fi


Pienet muistikirjat, ma 27.11. klo 17 - 20
Kurssin aikana valmistamme muutamia erilaisia muistikirjoja erilaisin tekniikoin. Tutustu maze-bookin taitteluun sekä kierreselkäisen vihkon kasaamiseen. Kirjat sopivat skräppäykseen sekä Planner-askarteluun. 
Kurssin hinta: 35 euroa, Sisältää kahden vihkon materiaalit.
Opettaja: Mira Ekonen. 
Sitovat ilmoittautumiset 22.11. mennessä: 
mira@amalia.fi

Koko perheen joulukoristepaja, su 3.12. klo 14-16

Tulkaa koko perhe tai osa perheestä askartelemaan hienoja joulukoristeita! Teemme mm. helmi- ja silkkimassoilla, maalaamalla sekä servettitekniikalla monenlaisia hauskoja joulukoristeita. 

Kurssin hinta koko perheeltä 47 euroa 

(sis max 2 aikuista ja 2 lasta; lisähenkilöt 6 euroa/hlö)

Kurssipaikan osoite: Variston Sinelli, Martinkyläntie 63, 01720 Vantaa

Ilmoittautuminen su 26.11.2016 mennessä: www.askarruttaja.fi


Helpot lahjarasiat ja paperipussit 2h, ti 12.12. klo 17.30 – 19.30
Pakkaa joululahjat kauniisti rasioihin ja itstehtyihin pusseihin. Kurssin aikana koristelemme valmiin rasian, opettelemme rasian taittelun paperista sekä muutaman erilaisen paperipussin tekemisen.
Kurssin hinta: 20 euroa, materiaalit eivät sisälly hintaan
Opettaja: Mira Ekonen
Sitovat ilmoittautumiset 8.12. mennessä: 
mira@amalia.fi